Домаћин 58. Драгачевског сабора трубача посетио Гучу

Објављено: уторак, 10 јул 2018 12:22

Саборску заставу у Гучи ове године подићи ће амбасадор Русије, Александар Чепурин 9. августа у 11.00 часова и тиме најавити почетак најпознатије и најзначајније трубачке манифестације. Домаћин овогодишњег Сабора је министар Ненад Поповићу.

Тим поводом, у Музеју трубе у Гучи, уприличена је конференција за медије, на којој је домаћин поздравио присутне представнике медија, организаторе и госте, и изразио велико задовољство због звања домаћина 58. Драгачевског сабора трубача које му је додељено.

„Огромна ми је част и задовољство да будем овогодишњи домаћин сабора у Гучи, то је фестивал трубе по коме је наша Србија препознатљива у свету, једна од највећих културних традиционалних манифестација која је свакако и туристички важна. Чепурин је прихватио мој позив да дође и буде гост у Гучи. Промовисаће је у Русији, али и у другим земаљама које посећује, мада сматрам да већ постоји изузетно интересовање за овај фестивал који се као аутентичан и квалитетан издвојио од осталих. Влада Републике Србије ће наставити да помаже овакве манифестције јер је ово нешто најлепше што можемо да покажемо у култури, традицији и привлачењу туриста. Бразилци имају Карневал, Немци имају Октобар фест а ми Срби имамо Гучу. Ово је јединствена прилика да угостимо наше пријатеље из целог региона, из бивших југословенских република, као и свих западних земаља који су у близини и који су наши чести гости, Аустрије, Мађарске, Бугарске, Румуније, Немачке, Италије, Француске, и свих других европских земаља”, рекао је министар Поповић у свом обраћању.

На конференцији су говорили и заменик председника општине Лучани, Миливоје Доловић и председник Саборског одбора, Слободан Јоловић.

Оркестар „Драгачевске трубе“ , Драгана Павловића из Гуче, постарао се за пријатну, трубачку атмосферу.