Завршене припреме за 58. Драгачевски сабор трубача у Гучи

Објављено: четвртак, 14 јун 2018 10:22

Припреме за 58. Драгачевски сабор трубача у Гучи су углавном завршене, остају само детаљи који ће се решавати у ходу. Овогодишњи, 58-ми по реду, Драгачевски сабор трубача у Гучи одржаће се од 9 до 12. августа. Организатор је остао доследан у опредељењу да из програма изостави концерте естрадних звезда и да „Гуча“ искључиво буде место окупљања наших најбољих трубача.

Тако ће се на главној позорници, осим финалног такмичења у суботу 11. августа најбоље оцењених оркестара из предтакмичарских центара Горачићи, Књажевац, Бољевац, Пријепоље (Коловрат), Ковачица, Владичин Хан, Сурдулица и Златибор, у петак 10-тог одржати традиционални поноћни и концерт Дејана Петровића Биг Банд, а у недељу 12-тог концерти наших најбољих мајстора трубе под називом Трубачки маратон, јер ће почети од 15 сати а трајати до касно у ноћ, када ће бити проглашен и Шампион Гуче за 2018. годину.

Пријаве мајстора трубе су у току, а очекује се учешће и Дејана Лазаревића, Вељка Остојића, Екрема Мамутовића, Саше Крстића, Дејана Јевђића, Бобана Марковића, Елвиса Ајдиновића, и многих других.

И ове године организатор је одлучио да не наплаћује улаз за програмске садржаје, нити паркинг на јавним површинама којима располаже општина, а физичким лицима биће омогућено да организују паркинг поштујући законске прописе и уз наплату у износу од 200 динара на дневном нивоу.

Донет је и програм постављања монтажних објеката на површинама јавне намене у време Сабора, а продаја плацева за шатре, роштиље, забавне игре и уличну продају почиње од 15. јуна у згдради Начелства у Гучи непосредно.

Подигнут је стандард трубача изградњом Дома трубача у Гучи, чиме је на најбоље могући начин решено питање смештаја и исхране, а гостима биће омогућено да врло јефтино се проведу и у Гучи доживе оно што на другим манифестацијама нема.

Сабор је ове године промовисан у многим земљама света, па се очекује и велики долазак страних гостију и попуна смештајних капацитета у читавој Западној Србији и Шумадији.

Организатор очекује да ће Гучу посетити многе јавне и познате личности из света политике, привреде, културе, спорта, екстраде…, као и председник државе Александар Вучић, Милорад Додик председник Републике Српске, Ивица Дачић први потпредседник Владе, министар Ненад Поповић, амбасадор Русије Чепуриин и многи други.

Глас западне Србије