Драгана Мирковић, Црвена јабука, трубачки оркестар Бобана и Марка Марковића и Биља Крстић, Тропико бенд на Сабору у Гучи

Објављено: понедељак, 10 јун 2019 09:16

Драгачевски сабор трубача ове године одржава се од 8. до 11. августа. Осим традиционалних наступа и такмичења трубачких оркестара, промоције народног стваралаштва и српске културне баштине, програм ће бити обогаћен и са четири концерта познатих естрадних уметника: Црвене јабуке, Биљане Крстић која наступа с Бобаном и Марком Марковићем, Драгане Мирковић и Тропико бенда. Сви програмски садржаји су бесплатни.

У самој организацији највеће трубачке феште на Балкану дошло је до одређених корекција које су условљење сугестијом државне ревизорске индтитуције, каже председник општине Лучани, Миливоје Доловић.

"Нова одлука о организацији Сабора трубача јасно је прецизирала права на одговорност и обевезе свих учесника што ће учврстити темеље и подстаћи даљи развој ове манифестације" рекао је Доловић.

Подизањем саборске заставе и обраћањем домаћина, 8. августа биће отворен 59. Драгачевски сабор трубача. Традиционално, на бини испред Културног центра, наступиће млади трубачки оркестри, инострани оркести, фолклораши уз богат културно-уметнички програм а организоваће се и избор најлепше народне ношње . Директор Културног центра, Јован Ковачевић, истиче да ће Сабор остати веран свим досадашњим програмским садржајима али ће у забавном делу понудити посетиоцима сјајне концерте.

По речима Слободана Вељовића, председника УО Културног центра, осим две стандардне бине, на градском стадиону и испед Културног центра сабораше очекују три нове сцене на којима ће током фестивала свирати трубачки оркестри. Организатори Драгачевског сабора трубача, очекују да ће захваљујући богатом програму ове године број посетилаца надмашити очекивања.

Погледајте прилог са конференције за штампу:

https://www.youtube.com/watch?v=_7e_zlS_K7E&fbclid=IwAR3rGQbX-LXInJ0eMIHQPDncXk-r9usPAWvM1_J5HT6hFciqWhDilyqc00Y

 

Фото: Радио Д