КОТРАЖА: Марко Трнавац и Радич Славковић у финалу 59. Драгачевског сабора трубача

Објављено: понедељак, 08 јул 2019 11:17

Предтакмичење трубачких оркестара за Моравички и Рашки округ, одржано је јуче, 7. јула у Котражи. У такмичарском делу, трубе су укрстили следећи оркестри: Марка Трнавца из Мршеља, Радича Славковића из Ртију и "Драгачевске трубе" Драгана Павловића из Гуче.

Одлуком стручног жирија, за трећи оркестар проглашене су "Драгачевске трубе" Драгана Павловића, друга награда припала је Радичу Славковићу. За најбољи оркестар проглашен је оркестар Марка Трнавца из Мршеља.
Пласман на финално такмичење сениорских оркестара, које је програмом 59. Драгачевског сабора трубача предвиђено за суботу, 10. август, обезбедио је оркестар Марка Трнавца из Мршеља и оркестар Радича Славковића из Ртију.

12. јула, млади оркестри ће се такмичити у Пожеги, док ће 14. јула загрмети трубе из Сурдулице. 21. јула ће се зачути трубе и са Златибора.

У ревијалном делу, посетиоци су имали прилику да чују певачке групе "Драгачевке" и "Српску шајкачу", као и младе оркестре: Мирослава Ђунисијевића из Ариља и "Драгачевски подмладак" - професора трубе из Лучана, Ђорђа Јаћимовића.

Наши дугогодишњи пријатељи и сарадници КУД "Абрашевић" из Чачка, огранак Гуча извео је сплет традиционалних игара.