КРВ НИЈЕ ВОДА: Стефан Младеновић - понос деде и оца

Објављено: среда, 18 септембар 2019 14:11

Стефан Младеновић, чудо од детета, понос оца Ненада и деде, прошле године, окитио се победничком трубом 58. Драгачевског сабора трубача.

Да крв није вода, доказ је Стефан Младеновић, наследник познатог Ненада Младеновића и чувеног Бакије Бакића. Све легенда до легенде.  А трубачка каријера је тек пред њим!

Када је био мали, отац и деда су му дали неку половну трубу. „Вукао сам је са собом, имао сам четири -пет година. Деда и тата су знали да морам наставити богату традицију“, каже. Велика је то одговорност, наставити традицију оркестра деде Милана Младеновића, мајстора трубе, који се највише заузео за то да Стефан буде оно што данас јесте – врхунски трубач.

Пошао је у школу и тада су дедини захтеви порасли. Учио је песму за песмом. Када је отац видео да озбиљно напредује и да труба све боље звучи у његовом извођењу, прешао је на чочеке.

 И тако дан за даном, чочек за чочеком. Млади виртуоз, Стефан Младеновић је постао озбиљан наследник у трубачкој породици. Његов отац Ненад, освојио је све могуће награде у Гучи и решио да се више не такмичи. Препустио је и пребацио одговорност на сина, јер, како је сам Стефан изјавио: „У мени се родила жеља да се такмичим и побеђујем.“

Жеља му се испунила, прошле године. Одлуком стручног жирија, Младеновић је проглашен за Прву трубу 58. Драгачевског сабора трубача.

М. Неранџић