Трубачка легенда Бобан Марковић музиком одушевио Аустралијанце

Објављено: петак, 10 јануар 2020 13:20

Амбасадор трубе и Драгачевског сабора трубача, Бобан Марковић представља и промовише нашу трубу свуда у свету. Недавно је боравио у Аустралији где је имао веома успешну турнеју.

Легенда трубачке музике у Србији и свету, Бобан Марковић из Владичиног Хана, завршава изузетну турнеју по Аустралији, одакле је у телефонском разговору за агенцију РИНА рекао:

„Била ми је част да са својим силним оркестром представим нашу отаџбину и свој састав који је освојио како Србију тако и стару Југославију, Европу, Америку, Канаду, Мексико и, ево по први пут, Аустралију. И срећно се враћамо у Европу где нас ове године очекују бројни фестивали и, мени најдражи, шездесети по реду Сабор трубача у Гучи”.

Марковић је са својим момцима протеклих седмица свирао у Бризбејну, Голд Коусту, Сиднеју и Вудфорду.

„На Вудфорд фестивалу имали смо част да наступамо на три различите бине од укупно 60, и домаћини су ми учинили част да са својим оркестром свирам на затварању фестивала”.

Бобан се са својом капелом из јужног Пацифика сели на Стари континент, јер су уговорили низ концерата у Мађарској и Аустрији.

Трубачки Марадона и амбасадор Гуче и Србије широм света, најавио нам је и свој нови план:

„Одлучио сам да направим свој фестивал и његов назив, у радној верзији, биће `Бобан фест`. Надам се да ће расти из године у годину”.

Извор: РИНА / ГЗС