ЈУБИЛАРНИ 60. ДРАГАЧЕВСКИ САБОР ОДРЖАЋЕ СЕ ОД 6 - 9. АВГУСТА

Објављено: среда, 10 јун 2020 09:23

Због ситуације која је задесила свет на глобалном нивоу, одржавање највећих манифестација у Србији било је под знаком питања. Корона вирус је претио да одложи највећу трубачку манифестацију за октобар месец али због смиривања исте, Драгачевски сабор трубача ће се ипак одржати овог лета у августу месецу. То је потврдио и председник општине Лучани и председник Саборског одбора, Миливоје Доловић.

Због епидемије корона вирус планирано је било да се манифестација помери за половину октобра када је одржан први сабор. Међутим, јубиларни 60.  Драгачевски сабор трубача биће одржан од 06. до 09. августа, рекао је председник општине Лучани Миливоје Доловић, додајући да се такмичарски програм враћа на стадион.

– У договору са надлежним министарствима и представницима здравствених установа, али и на основу наговештаја Владе Србије да ће од августа бити могући масовнији скупови попут Сабора трубача, Егзита, Бир феста… одличили смо да се фестивал трубе одржи како је и планирано почетком августа – рекао је Доловић.

 У наредних 10 до 15 дана биће позната имена учесника и извођача, а у кратком року ће бити организована и предтакмичења трубачких оркестара , одакле ће у трубачку престоницу  доћи, као и сваке године, оркестри који су као најбољи обезбедили пласман у својим предтакмичарским центрима.

Када је реч о простору где ће се такмичења одржати, Доловић објашњава да се многи програми враћају на стадион, пошто прошле године то није било могуће због поплава.

– На стадиону ће бити одржано финално такмичење. Прошлогодишња бина у црквеној порти је била одлична и ове године ћемо је поставити где ће наступити мајстори трубе – истакао је Доловић.

Поред ове две бине, Доловић каже да ће бити постављене још три, тако да ће љубитељи трубе моћи да уживају од јутра до мрака током четири саборска дана.