Узмите учешће у Народном вишебоју и упишите се у саборску историју

Објављено: понедељак, 19 јул 2021 13:27

ГУЧА - Ако сте неко ко држи до традиције, спремни сте на изазове, нова искуства, али пре свега, жељни исписивања саборске историје, будите део традиционалног момачког надметања – Народног вишебоја.

Српску традицију момачког надметања негује и чува Драгачевски сабор трубача и то кроз народни вишебој који је део програмских садржаја Сабора. Дисциплине које су део овог надметања су следеће: гађање кроз прстен јабуке, скок у даљ из места, бацање камена са рамена, скок у вис из места као и рвање у кости.

Прво момачко надметање одржано је  14. октобра 1961. године у порти гучке цркве када је и заживела идеја саборовања. Од тада, атрактивност овог програма расте.

И ове године, на 60. Драгачевском сабору трубача, народни вишебој ће се уз свесрдну помоћ суорганизатора - „Заставе оружја“, одржати у суботу, 14. августа с почетком у 13:30 часова, на стадиону.

Најбољи вишебојац – Арамбаша Сабора биће награђен од организатора.

Овим путем позивамо све заинтересоване да узму учешће у овом атрактивном надметању.

За све информације контактирајте нас на број телефона 032/854 110 или путем мејл адресе This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Драгачевски сабор трубача у Гучи одржаће се у термину од 13-15. августа.

Добро нам дошли!