ЛЕПОТА ТРАДИЦИЈЕ: Такмичење здравичара и избор најлепше народне ношње

Објављено: понедељак, 19 јул 2021 13:35
ГУЧА - Драгачевски сабор трубача, 60. по реду, одржава се у термину од 13. до 15. августа. Из године у годину, растемо, развијамо се, покушавамо да будемо и бољи и модернији, али никако не заборављамо оно по чему смо препознатљиви, због чега се сабораши већ шест деценија враћају у малу варош у срцу Драгачева – престоницу трубе, Гучу. То је лепота традиције и фолклора. Ту традицију, Драгачевски сабор трубача негује кроз програмски садржај као што је Такмичење здравичара и избор најлепше народне ношње.
Зато, позивамо заинтересована културно уметничка друштва из целе Србије, као и појединце, љубитеље српске традиције, да особеност и лепоту народних ношњи, карактеристичних за њихов крај, као и лепоту здравица с поносом прикажу и кажу на најбољој и највећој трубачкој фешти у Србији.
Такмичење здравичара и избор за најлепшу народну ношњу по програму 60. Драгачевског сабора трубача одржаће се на летњој позорници Културног центра општине Лучани у Гучи, у суботу, 14. августа, и то:
- Такмичење здравичара од 16 часова
- Избор за најлепшу народну ношњу од 17 часова
За све информације контактирајте нас на број телефона 032/854 110 или путем мејл адресе: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..