СТРУЧНИ ЖИРИ НА 60. ДРАГАЧЕВСКОМ САБОРУ ТРУБАЧА У ГУЧИ

Објављено: уторак, 27 јул 2021 11:28

Решењем директора Културног центра општине Лучани у Гучи, бр. 426 од 15. 7. 2021. одређен је стручни жири који ће оцењивати вештину и изворност свирања и прогласити најбоље трубаче и трубачке оркестаре на 60. Драгачевском сабору трубача у Гучи, 15. 8. 2021. године.

У стручни жири су, на основу њихове личне компетентности, професиналне обучености и искуства именовани стручњаци у области традиционалне и савремене музичке уметности, и то:

golemovic.jpg

Проф. др Димитрије Големовић -композитор и етномузиколог, професор на Факултету музичке уметности, дугогодишњи шеф Катедре за етномузикологију и гостујући професор на Музичкој академији у Бањој Луци; аутор више научних радова и десетак књига из области етномузикологије; гостовао као предавач у Грчкој, Аустрији и САД.

Danka Lajic.jpg

Др Данка Лајић Михајловић - етномузиколог,  докторирала на Факултету музичке уметности у Београду, асистент на студијској групи за етномузикологију Академије уметности у Новом Саду; запослена као истраживач у Музиколошком институту САНУ; у научноистраживачком раду првенствено је усмерена ка традиционалној инструменталној и вокалноинструменталној народној музици.

sudjic.jpg

Проф.  др Бојан Суђић - диригент и професор дириговања на Факултету музичке уметности у Београду; шеф диригент Симфонијског оркестра РТС и уметнички директор музичке продукције РТС; дириговао Оркестром београдске филхармоније; био шеф диригент ансамбла Опере и балета Народног позоришта у Београду, гост-диригент и резиденцијални диригент Краљевске опере у Стокхолму.

 rasinski.jpg

Проф.  др Мирољуб Аранђеловић Расински - композитор и музички педагог,  композитор музичко-сценског спектакла; добитник Вукове награде и награде града Београда за музичко и сценско стваралаштво.

vujovic.jpg

Душан Вујовић – диригент дипломирао на Факултету музичке уметност, на дувачком одсеку - инструмент кларинет; у другој години студија запослио се као музичар кларинетиста у Позоришту на Теразијама; свирао у Београдској филхрмонији, у Војном оркесту 1. Армије; у Полицијском оркестру радио на месту диригент оркестра.