Новости

У Гучи је представљен програм 61. Сабора трубача који ће се ове године одржати од 5. до 7. августа. Шта су све домаћини догађаја припремили за посетиоце?

Програм сабора у Гучи је припремљен, почеле су квалификације за такмичење трубачких оркестара у предтакмичарским центрима. У Гучи је, у част 61. Сабора трубача, одржана и конференција за новинаре са најавом овогодишњег Сабора.

Организатори су спремни, у припреми су бројни садржаји који представљају традицију и стваралаштво нашег народа. Припремају се и оркестри за које је финално такмичење најважније јер доноси и бројне награде.

„Могу да кажем да нам је Гуча друга кућа, припремамо се за предстојећи сабор, као и наше колеге. Нека најбољи победи", истакао је Марко Трнавац, трубач из Мршеља.

Зоран Пантелић, директор КЦ „Гуча”, истакао је да је Гуча повратак традицији и да она тако функционише из године у годину. 

„Медијски спонзор догађаја је РТС, сваког дана могу се пратити преноси. Дођите да уживамо заједно, припремили смо богат културно-уметнички програм, сигуран сам да ће наши посетиоци уживати", напоменуо је Миливоје Доловић, председник Општине Лучани.

Извор: rts.rs